Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Krayt sárkány kocsma
by Gendrax Szomb. Márc. 11 2017, 21:49

» Penny Danvolt és Gendrax hajója
by Gendrax Csüt. Dec. 29 2016, 19:27

» Ganter szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:05

» Penny Danvolt szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:02

» Gendrax karakterlapja
by Gendrax Hétf. Dec. 26 2016, 19:38

» Jedikről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:32

» Sithekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:30

» Bukottakról / Szürkékről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Civilekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Kasztokról általában
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:27

» Általános társalgó
by Gendrax Szomb. Jún. 04 2016, 19:35

» Hogyan írjak Előtörténetet?
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 20:16

» Szabályzat
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 17:48

» Gendrax szobája
by Gendrax Kedd Május 31 2016, 15:38

» Az Erő
by Revan Kedd Május 31 2016, 15:25


Fontos technológia

Go down

Fontos technológia

Témanyitás  Revan on Csüt. Márc. 07 2013, 20:53

Ionágyú:
Az ionágyú egy nagyon erős elektromos töltetet lő ki, ami teljesen áramtalanítja a célpontot. A pajzson nem hatol át, viszont jobban viszi lefelé, mint az átlagos turbólézer. Van két nagy hátránya. Az első, hogy nagyon drága, a második pedig az, hogy nagyon nagy a fogyasztása. Gyorsan felemészti az energiatelepeket, ezért külön generátor kell neki a működéshez. Egy ilyen generátor három lövést bír ki percenként túlterhelés nélkül. Ha túlterhelik, akkor maximum percenkénti öt lövésig bírhatja, majd a generátor menthetetlenül felrobban. Az sem egy olcsó mulatság, ezért a nagyobb hajókra igyekeznek sokat rakni belőlük, hogy a számok ellensúlyozzák a nem kielégítő tüzelési sebességet.

Turbólézer:
Ezek a csatahajók átlagos fegyverei. Viszonylag megfizethető áruk van, viszont elég sérülékenyek. Pajzsokon nem okoznak akkora sebzést, mint az ionágyú, viszont sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, ezért több lehet belőlük. Pusztításra tervezett fegyverek, ezért erősek a lövéseik, viszont sok hőt termelnek. Ez azzal ellensúlyozzák, hogy mindegyiknek saját hűtőrendszere van. Ha ez megsérül, akkor a lézer használhatatlan, ugyanis az első lövés után akkorát robban, hogy az súlyos károkat okoz a hajón.

Pajzs:
A pajzs egy tiszta energiából álló mező, ami megvéd minden támadástól. Legalábbis amíg le nem merül. Az összes csatahajónak van pajzsa. Egy ilyen pajzs generátora henger alakú, tíz méter magas és öt méter széles. Egy pajzsra lehet több generátort kötni, így tovább növelni a hatékonyságát, viszont erre anyagi okok miatt sok hajón nem kerül sor.
A pajzsnak létezik egy nagyobb változata, ami egy egész bolygót képes megvédeni. Az ilyen pajzsnak több, épületnyi méretű generátorra van szüksége, hogy működjön és egy parabola antennára hasonlító szerkezet bocsájtja ki. Csak a legfontosabb bolygók vannak ilyennel felszerelve, mint Coruscant, vagy Korriban.
Létezik még egy mozgatható változata is. Ez egy kicsi, általában egy méterszer egy méteres négyzet alakú szerkezet. Egy turbólézert nem sokáig tartóztat fel, viszont egy annál gyengébb lövés ellen akár hónapokig is ellenáll. Ezeket általában energia töltők mellett helyezik el, amik így folyamatosan töltik és szinte lemeríthetetlenné teszik őket.
A pajzs első két változata szénné éget mindenkit, aki hozzáér. A hordozhatónak nincsenek ilyen mellékhatásai, ezért akárki átléphet rajta. Ezt is halálossá lehet tenni, de ahhoz egy nagyon profi hacker és pajzsgenerátor-szakértő együttes munkája kell.

Hiperhajtómű
Ez a szerkezet arra jó, hogy egy hajót átküldjön a hiperűrbe, ahol fénysebességnél gyorsabban halad. A hipertér (vagy hiperűr) a valós térrel párhuzamosan létező dimenzió, melyben az elérhető legkisebb sebesség a fénysebesség. A tudósok sem ismerik teljesen; egyesek párhuzamos univerzumnak, az űr egy dimenziójának vagy a fizikai létezés egy formájának tekintik, mások egyszerűen annak a térnek tartják, ami csak a fénysebességnél gyorsabb utazásnál látható. Ebben a térben bizonyos útvonalak vezetnek át. Ezek a hiperűr folyosók. Van viszont egy nagy hátránya. Ha nagy gravitációs térben van a hajó, akkor nem tud átlépni a hipertérbe. Ugyanígy egy nagyobb gravitációs erő képes kirántani belőle. Tehát, ha túl közel megy el egy bolygóhoz, vagy naphoz, akkor kilép a hiperűrből. Feketelyukak közelében nem használható.

Gravitációs erőtér generátor
Ez egy aljas szerkezet, amit csak a legnagyobb és legdrágább hajókra szerelnek nagyon magas ára és energiaigénye miatt. Ezzel a generátorral a hajó képes létrehozni egy olyan erős gravitációs buborékot, mint amilyen egy bolygónak van. Eredetileg arra lett kifejlesztve, hogy a segítségével meg lehessen fogni egy menekülni vágyó hajót, mivel az nem tud fénysebességre kapcsolni, amíg benn tartózkodik a buborékban. Később rájöttek, hogy ha ismerik egy hipertérben tartózkodó hajó irányvektorát, akkor abba beleállva ki tudják rántani a járművet a hipertérből.
avatar
Revan
Admin

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2013. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://republicwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.