Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Krayt sárkány kocsma
by Gendrax Szomb. Márc. 11 2017, 21:49

» Penny Danvolt és Gendrax hajója
by Gendrax Csüt. Dec. 29 2016, 19:27

» Ganter szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:05

» Penny Danvolt szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:02

» Gendrax karakterlapja
by Gendrax Hétf. Dec. 26 2016, 19:38

» Jedikről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:32

» Sithekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:30

» Bukottakról / Szürkékről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Civilekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Kasztokról általában
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:27

» Általános társalgó
by Gendrax Szomb. Jún. 04 2016, 19:35

» Hogyan írjak Előtörténetet?
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 20:16

» Szabályzat
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 17:48

» Gendrax szobája
by Gendrax Kedd Május 31 2016, 15:38

» Az Erő
by Revan Kedd Május 31 2016, 15:25


A galaxis

Go down

A galaxis

Témanyitás  Revan on Szer. Márc. 06 2013, 21:29

A Galaxist több régióra lehet osztani. Az alábbiakban a Magtól való távolságuk szerint vannak felsorolva. Az egyes régiókat további szektorokra, rendszerekre és bolygókra lehet még bontani.


Mély Mag
Körülölelve a Galaxis szívének számító, legsűrűbben lakott csillagrendszerekkel egy kisebb, szokatlan bolygókkal tarkított régió. Ez a terület tartalmazza a legöregebb csillagokat, középpontjában pedig egy feketelyuk jött létre, sűrű csillagcsoportokkal határolva. A csillagok nagy száma révén keletkező gravitációs lökések hevesen elgörbítették az űridőt, jelentősen megnehezítve a térségben a hiperűrutazást. A régió emiatt sokáig megközelíthetetlennek számított.


Magvilágok
A Mély Magot kívülről határoló, ősi régió számos fejlett, tekintélyes, közismert és túlnépesedett bolygót fogal magában. A Galaktikus Köztársaság, és következtetésképpen valamennyi galaktikus kormányzat itt alakult ki, továbbterjedve az egész Galaxisban. A van a galaktikus Főváros, a Coruscant. Valószínűleg az emberek is erről a területről származnak.


Kolóniák

A Magvilágok és a Belső Perem közti elhelyezkedés miatt kapta a nevét. Az első telepesek minden bizonnyal a Magvilágokból érkeztek, az itteni világokat a magas népességszám, a fejlett ipar és kultúra jellemezi.


Belső Perem

A Belső Perem a Kolóniák és a Terjeszkedési Régió között helyezkedi el. Eredetileg egyszerűen "Perem"-nek nevezték, mivel akkoriban ez volt a legkülső ismert terület. Egy évszázadra rá végül az akkor még a "Kiterjedt Perem" elnevezést viselő Terjeszkedési Régió is felderítetté vált.


Terjeszkedési Régió
A Terjeszkedési Régióban olyan vállalat-ellenőrzésű világok vannak, melyeket erős és profitorientált társaságok irányítottak, kitermelve a bolygók nyersanyagait, fémeit, érceit. Miközben a lakókat elnyomták, a nagy cégek egész csillagrendszerek ásványkincseit termelték ki. Így aztán hamarosan nyugtalanság és elégedetlenség tört ki a polgárok körében. Végül a Galaktikus Köztársaság átvette az irányítást a régió felett, miközben korlátozásokat vezetett be az érdekelt vállalatoknál; nem ritkán teljesen megfosztotta társaságokat addigi tevékenységeiktől. A Terjeszkedési Régió a nyersanyagok és ércek fő előállítója.


Középső Perem

Mivel ásványkincsekben nem bővelkedik, és ennélfogva kisebb lakosságot magába foglaló terület, mint a környező régiók, a Középső Perem az a terület, ahol a lakosok mindenért keményen megdolgoznak. Ennek köszönhetően több bolygó is Galaxis-viszonylatban igen jelentős szerepre tett szert. Ezzel ellentétben a viszonylag felderítetlen, a fontosabb kereskedelmi útvonalaktól messzebb eső területeken gyakoriak a kalóztámadások.


Külső Peremvidék

A Külső Peremvidék a Vad Űrt és az Ismeretlen Régiókat nem számítva a legkésőbb felfedezett régió. Revan sötét nagyúr születési helye, emellett itt kezdték a mandaloriak hadjárataikat a Galaktikus Köztársaság ellen is. A Jedi Száműzött is a peremvidéki Dantooine-on nőtt fel. A közhiedelemben ez a terület úgy terjedt el, mint sötét, barátságtalan, visszamaradott bolygók színtere.


Peremvidéken kívül eső területek


Tingel-kar
A Tingel-kar egy külső spriális karja a Galaxisnak. Magában foglalja a Vállalati Szektor Hatóságát, mely egy Köztárasságtól független politikai szervezet.


Ismeretlen Régiók

A Ismeretlen Régiókat általában úgy ismerik, mint egy nagy kiterjedésű régió, mely kívül esik a galaktikus korongtól. A felfedezetlen régió nagyrészt a chiss ellenőrzés alatt áll. Csupán néhány milliárd csillagot tartalmaz a Galaxis 400 milliárdjából. Így aztán alig vezet biztonságos hiperűrútvonal a régión keresztül. Szép számmal vannak csillagködök, csillagcsoportosulások, galaktikus napgyűrűk.


Vad Űr

A Vad Űr, másképpen Külső Űr a Galaxis határvidéke, elválasztva az ismert területeket az Ismeretlen Régióktól. A Vad Űr abban különbözik az ismeretlen Régióktól, hogy míg az előbbiben már voltak kisebb felfedezések, addig az utóbbi teljesen szinte ismeretlen.


Forgalmi útvonalak
Számos "út", hiperűrjárat létesült a szektorokon keresztül. Ezeket az útvonalakat hiperűr-felfedezők néven elhíresült űrutazók találták meg és térképezték fel (például Gav Daragon, Aitro Koornacht. Az asztromechanikai droidok a koordináták alapján tudtak hipertéri ugrásokat végezni.

avatar
Revan
Admin

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2013. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://republicwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.