Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Krayt sárkány kocsma
by Gendrax Szomb. Márc. 11 2017, 21:49

» Penny Danvolt és Gendrax hajója
by Gendrax Csüt. Dec. 29 2016, 19:27

» Ganter szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:05

» Penny Danvolt szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:02

» Gendrax karakterlapja
by Gendrax Hétf. Dec. 26 2016, 19:38

» Jedikről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:32

» Sithekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:30

» Bukottakról / Szürkékről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Civilekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Kasztokról általában
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:27

» Általános társalgó
by Gendrax Szomb. Jún. 04 2016, 19:35

» Hogyan írjak Előtörténetet?
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 20:16

» Szabályzat
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 17:48

» Gendrax szobája
by Gendrax Kedd Május 31 2016, 15:38

» Az Erő
by Revan Kedd Május 31 2016, 15:25


Twi'lek

Go down

Twi'lek

Témanyitás  Revan on Kedd Feb. 05 2013, 20:43

A twi’lek egy mindenevő, a Ryloth bolygóról származó humanoid faj. Termesztett penésszel, gombákkal és rycrit hússal táplálkoznak. A faj megkülönböztető jegyei között szerepel a színes bőr, amely egyénről-egyénre változó, valamint egy pár, a fejükből kinövő kapaszkodócsáp. Ezek a csápok (vagy más néven "agyfarkak", " lekkuk", "tchun-tchin" vagy "fejfarkak") érzékszervek, amik egyaránt töltöttek be kommunikációs és észlelő feladatokat. A hangjuk hasonlatos a többi humanoid fajéhoz, és az idegen fajok nyelveinek elsajátításában is tehetségesek, azonban jobban szerették a saját nyelvüket, a rylt, amelyben nagy szerepe van a lekkujuk finom mozgatásának is. Ha akarják, akkor sokoldalú agyfarkaik segítségével teljes titokban kommunikálhatnak egymással. A nőnemű twi’lekeket gyakran alkalmazzák táncosként vagy tartották rabszolgának szépségük miatt.

A twi’lekek két legszembeötlőbb tulajdonsága, hogy a fajon belül több bőrszín is létezik, és hogy mindegyikükön található egy pár agyfarok. Az agyfarkak (más néven "lekkuk" vagy "tchun-tchin") lefelé nyúlnak a koponya hátsó részéből, s bennük található a twi’lekek agyának egy része is. Maga a félig közös nyelv eredetű twi’lek szó is az agyfarkakra utal (twin lekku/iker lekku). A twi’lekek agyfarkainak sok szerepe van a mindennapi életükben és a kultúrájukban is: zsírt tárolnak bennük és erogén zónaként is szolgált. Anyanyelvük, a ryl a beszéd és a lekkuk finom mozgatásának kombinációjából áll. Az újszülött twi’lekek nem rendelkeznek lekukkal, valószínűleg gyerekkor alatt fejlődnek ki.A twi’lekek agyfarkai nagyon érzékenyek. Ha erősen megragadják őket, az nagy fájdalommal jár szinte valamennyi twi’lek számára, s cselekvőképtelenné teszi őket. Néha az agyfarkakban okozott sérülés az agyat is károsítja. Ilyenkor a károsult részt pótolni tudják a kibernetika segítségével, akárcsak Rianna Saren esetében is.
A hosszú, formás lekkuk státuszszimbólumnak számítanak, s gyakran nagy tisztelettel, befolyással és gazdagsággal jár együtt. A twi’lekek agyfarkait fallikus szimbólumokhoz hasonlítotják, s mindkét nemnél a hosszú lekkuk hordoznak magukban egyfajta homályos, pozitív mellékjelentést is.

A twi’lekek bőrszíne nagyon sokféle lehet, például: zöld, narancs, sárga, barna, kék, szürke, rózsaszín, fekete, fehér, rózsaszín, lila és ezek különböző árnyalatai. A twi’lekek alfajai a főképp türkizszínű-bőrű rutian twi’lekek, valamint a piros pigmentű lethan twi’lekek. Ezek a bőrszínek valószínűleg a genetikai kódban bekövetkezett mutáció eredményei. Hogy különböző mintákat hozzanak létre a testükön, néhányan közülük befestették a bőrüket, mint a táncos Ayy Vida. A férfiaknak humanoid füleik vannak, a nők között pedig vannak ilyen hagyományos, és vannak úgynevezett fül „kúpok”-kal rendelkező egyedek is. Míg a twi’lekek fejdíszei általában viselőjük kulturális státuszát jelölik, addig jó néhány, az úgy nevezett "elhallgattatók" azt a célt szolgálják, hogy megakadályozzák a rabszolgák hozzáférését az olyan nyelvekhez, amit a nem-twi’lek gazdáik nem érthetnek meg.
Se a férfiaknak, se a nőknek nincs testszőrzetük, kivéve a szempillákat, ezzel is védve a szemüket a Ryloth hősége és homokja ellen. A nőkre jellemző, hogy parancsra festett vagy tetovált szemöldököt viselnek, hogy még kívánatosabbnak és kevésbé idegen-szerűnek tűnjenek az emberibb humanoid fajok számára. Boc Aseca rendelkezett testszőrzettel a hónalján és a mellkasát, de azt nem tudni, hogy miért. Talán genetikai mutáció miatt lehetett így vagy azért, mert egy ritka alfajhoz tartozott vagy pedig valamilyen más okból.

A twi’lek nők nagyon vonzóak és karcsúak, épp ezért alkalmazzák őket előszeretettel rabszolgaként vagy a szórakoztatóiparban. A twi’lek nők szépsége jól ismert szerte a Galaxisban, ezért került sok közülük rabszolgasorba. A női rabszolgákból sokan táncost vagy státuszszimbólumot csinálnak, mint például Jabba Desilijic Tiure. Akárcsak a twi’lek nők, a férfiak is közismertek, csak ők a csúnyaságukról.

Magasságuk nagyon változó, 1,6-2,4 méterig terjed.

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Revan
Admin

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2013. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://republicwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.