Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Krayt sárkány kocsma
by Gendrax Szomb. Márc. 11 2017, 21:49

» Penny Danvolt és Gendrax hajója
by Gendrax Csüt. Dec. 29 2016, 19:27

» Ganter szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:05

» Penny Danvolt szobája
by Gendrax Kedd Dec. 27 2016, 21:02

» Gendrax karakterlapja
by Gendrax Hétf. Dec. 26 2016, 19:38

» Jedikről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:32

» Sithekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:30

» Bukottakról / Szürkékről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Civilekről
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:29

» Kasztokról általában
by Malavai Quinn Vas. Jún. 26 2016, 07:27

» Általános társalgó
by Gendrax Szomb. Jún. 04 2016, 19:35

» Hogyan írjak Előtörténetet?
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 20:16

» Szabályzat
by Malavai Quinn Kedd Május 31 2016, 17:48

» Gendrax szobája
by Gendrax Kedd Május 31 2016, 15:38

» Az Erő
by Revan Kedd Május 31 2016, 15:25


Gran

Go down

Gran

Témanyitás  Revan on Hétf. Feb. 04 2013, 20:34

A gran egy értelmes emlős faj volt, akik eredetileg a Kinyenről származtak, de a galaxis több pontján is létrehoztak kolóniákat, melyek közül a leghíresebbek a Hok és a Malastare voltak.

A granok könnyen felismerhetőek voltak a három szemükről és a kecske-szerű orrukról. A nőstény granoknak ezek mellett három mellük volt. A granok képesek voltak mások érzelmeit megérezni a bőrszín és testhő alapján. A granok kíválóan láttak, több színt tudtak elkülöníteni, illetve látták az infravörös tartományt is. A granoknak két gyomra volt. A Kinyeni hegyi növényevőkből fejlődtek ki, melyeknek fő eledelét a kecskefüvet a fejlett granok továbbra is szívesen fogyasztották. A granok az ételüket nagyon lassan fogyasztották és emésztették, az ízeket élvezve. Egy egyszerű ételt akár egy teljes napig is ettek, de ezután általában nem volt napokig szükségük eledelre.
Egy recesszív genetikai mutáció miatt néhány grannak különleges végtagjaik voltak, abnormális méretű kezek és lábak. Bár általában nem befolyásolta ez a munkavégző képességet, de ezeket a granokat gyakran kiközösítették. A gran kutatók sokáig keresték a betegség ellenszerét.


A granok békés természete csodálatos hazájukból, a Kinyenből adódott. A Kinyent hatalmas fűves mezők, fennsíkok, sűrű és gyönyörű erdők uralták. A bolygó szépsége és a ragadozók elleni harc segített, hogy a granok egyesüljenek és erős kapcsolat alakuljon ki hazájuk és családjuk iránt. Életre szóló házasságot kötöttek, olyan erős köteléket alakítva ki társukhoz, hogy általában belepusztultak a másik halálába. Nagyon ritka volt, hogy elhagyták volna a bolygójukat, miután házasságot kötöttek.
A granok nagyon védték a családjukat, a galaxis legodaadóbb szülői között tartották számon őket. Ez a nagyon erős érzelmi kötelék miatt adódott, hiszen a granok képesek voltak megérezni társuk vagy gyermekeik érzelmeit. A gran társadalom megőrizte egyensúlyát, mivel nagyon szigorú életpályát kínált, a gran fiatalokat gyerekkoruk óta szigorúan tanították az adott életpályára, amit a tehetségük alapján kijelöltek számukra. A többi, szabadabb gondolkodó faj a granokat elitélte emiatt a szigor miatt, de a granok számára ez volt a logikus és egyértelmű. A gran vallás Doellin istenségre épült.

A granoknak erős szüksége van a társaságra- egy gran, akit túl sokáig hagynak magára, megőrül, vagy meghal magányában. Általában másik gran társra vágynak, de néhány gran képes erős kapcsolatokat kialakítani idegenekkel is. A legfélelmetesebb büntetés számukra a száműzetés. Az egyedüli, száműzött granok gyakran viselnek fekete ruhát, hogy a színes öltözék ne emlékeztesse a szülőbolygójuk sokszinességére. A kitaszított granok általában vallástalanok, könnyen megvesztegethetőek és szenvedélybetegek, bár gyakran okosak és alulértékeltek. A saját társadalmukban békések és barátságosak, különösen érzékenyek a társadalmi békére, az önzetlenség a közösségi jót mindig az egyéni jó elé helyezi.

Ez az erős kötelék miatt nem meglepő, hogy városaikat nagyon kis területekre koncentrálják, így soha nincsenek távol a családjuktól. Ezek a városok, mivel a Kinyen lakosságának nagy részét magába foglalják, helyet adnak a gran kormányzatnak. A kormányzat a legjelentősebb gran családok képviselőinek laza kapcsolata, akik általában a társadalom különböző aspektusait irányítják. Egy képviselőt véletlenszerűen választanak meg minden 3,5 standard évben, hogy a csoport vezetője legyen. Ez az egyetlen útja annak, hogy granok rendkívüli békében éljenek. Ennek következményeként egyetlen nagyobb konfliktus volt a közöttük a történelmük során, YE 10000 előtt, de ez a háború is elsősorban a túlélésért zajlott, és nem a másik nép leigázásáról szólt.

Átlagos magasságuk 1,5-1,8 méter és az átlag életkoruk 79 év.


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Revan
Admin

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2013. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://republicwar.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.